Huolto-ohjeet

TEKSTIILIMATOT

Maton suorituskyky riippuu siitä, kuinka hyvin sitä hoidetaan. Matto pitää siivota ja huoltaa, jotta matto säilyttää tehokkaan suorituskykynsä ja siten varmistetaan myös tuotteen pitkä ikä. Säännöllinen maton puhdistus on suositeltavaa, jotta matto näyttää uudelta ja edustavalta sisäänkäynnissä.
Maton siivouksen aikaväli riippuu jalankulkuliikenteen määrästä. Mitä kovempi liikenne, sitä useammin matto pitää siivota. Yleispätevänä sääntönä voidaan mainita, että kovan liikenteen alueilla matot tulisi puhdistaa ja siivota päivittäin ja kevyen liikenteen alueilla kerran viikossa. Talvella mattojen siivoustarve on luonnollisesti suurempi kuin kuivina kesäkausina. Tekstiilimatot on suunniteltu siten, että ne keräävät kaiken lian, pölyn, hiekan ja kosteuden.

SIIVOUS

Kuiva lika koostuu pääsääntöisesti pölystä ja hiekasta. Hiekka voi vahingoittaa nukan laatua koska se on kovaa kuin lasi. Sen tähden on erittäin tärkeää että se imuroidaan aina pois mahdollisimman nopeasti. Muutoin maton tekstiilin kiilto ja kuitu vaurioituu. Kaikista tehokkain keino on käyttää tehokasta pölynimuria, jossa on pyörivä harja. Imuroi hitaasti ja joka suuntaan maton poikki. Tämä on kaikkein tehokkain keino irrottaa ja poistaa lika, joka on uponnut nukan sisään. Tehokas imurointi nostaa myös nukan kuidut ylös, jolloin matto näyttää uudelta. Jos lian antaa kasaantua, matto täyttyy nopeasti liasta, joka taas vähentää maton tehokkuutta. Tämä voidaan estää päivittäisellä imuroinnilla.

HUOLTO

Huolimatta päivittäisestä siivouksesta, matto täyttyy ajan mittaan liasta. Tämä vähentää merkittävästi maton tehokkuutta, lian piilottamisominaisuuksia ja kosteuden imeytymistä. Kausihuolto on siksi välttämätöntä, jotta maton tehokkuus voidaan ylläpitää ja se vähentää myös merkittävästi näkyviä jälkiä. Ota meihin yhteyttä, solmitaan huoltosopimus mattojen peruspuhdistuksesta tarvittavin väliajoin.

MUISTA!

  • Mitä useammin imuroit matot, sen parempi!
  • Älä vie mattoja ulos telineeseen hakattaviksi mattopiiskalla!
  • Älä jätä mattoja ulos pakkaseen ettei mattojen pohja vaurioidu!
  • Kun matot ovat rullalla, säilytä aina vaaka-asennossa!

TUULIKAAPPI- JA RITILÄMATOT

Tuulikaappimaton suorituskykyä voidaan tehostaa hyvällä hoidolla. Säännöllinen tuulikaapin ja maton puhdistus on tärkeää, jotta maton likaa keräävä ominaisuus säilyy hyvänä. Hyvin huollettu matto on pitkäikäinen.
Säännöllinen maton puhdistus on suositeltavaa, jotta matto näyttää uudelta ja edustavalta sisäänkäynnissä.

 

Tuulikaappimaton siivouksen aikaväli riippuu jalankulkuliikenteen määrästä. Mitä kovempi liikenne, sitä useammin matto pitää siivota. Yleispätevänä sääntönä voidaan mainita, että kovan liikenteen alueilla matot ja tuulikaappi tulisi puhdistaa ja siivota päivittäin ja kevyen liikenteen alueilla kerran viikossa. Talvella sisäänkäyntimattojen ja tuulikaappien siivoustarve on luonnollisesti suurempi kuin kuivina kesäkausina.

 

Tuulikaappimatot on suunniteltu siten, että ne keräävät kaiken lian, hiekan ja lumen. Matoissa on avoin rakenne. Avoimen rakenteen ansiosta karkea lika siirtyy matosta syvennyksen lattiapinnalle. Matot pitää rullata ylös, jotta mattosyvennys voidaan imuroida perusteellisesti. Kaikki roskat ja kivet on myös poistettava syvennyksestä.

SIIVOUS

Tehokkain keino maton yläpinnan puhdistukseen on käyttää pölynimuria. Imuroi hitaasti ja joka suuntaan maton poikki. Tämä on tehokkain keino irrottaa ja poistaa pintalika. Tuulikaappimatot ovat helposti rullattavissa kaikkiin suuntiin, joten siivous on vaivatonta. Rullaa matto puoliväliin mattosyvennystä ja imuroi tai lakaise alusta. Rullaa matto takaisin paikalleen ja toista siivous sen jälkeen maton toiselle puolelle. Näin mattorullaa ei tarvitse nostaa pois lattialta.

HUOLTO

Paras huoltomenetelmä matoille on maton puhdistus painepesurilla. Suosittelemme maton pesua painepesurilla käyttäen ainoastaan vettä. Anna maton kuivua kunnolla käsittelyn jälkeen. Tämä tapahtuu parhaiten hyvin ilmastoidussa tilassa. Huollon yhteydessä tulee tarkistaa, että kaikki moduuliliitokset ovat kiinni ja että kaikki moduulit ovat kunnossa. Käytännöllisen kiinnitysmenetelmän ansiosta rikkoontunut moduuli on helppo vaihtaa uuteen. Rikkoutunut moduuli voidaan irrottaa matosta ja uusi ehjä pala kiinnitetään takaisin mattoon esim. vasaran avulla. Moduulin kiinnityksessä ei tarvita mitään erityistyökaluja.